Carsten Jensen topper nu bogafstemning

Carsten Jensens gennembrud som fiktionsforfatter "Vi, de druknede" fra 2006 ligger nu i spidsen for Morgenavisen Jyllands-Postens store afstemning om vor tids danske roman.

Af JESPER STEIN LARSEN
Publiceret 12-11-2008

Siden afstemningen begyndte i fredags, har næsten 2500 stemt, og de første fem dage lå Morten Ramslands familiekrønike fra 2005 "Hundehoved" i spidsen, men den har "Vi, de druknede" nu passeret med få stemmer.

Christian Jungersens "Undtagelsen" fra 2004 ligger nummer tre. Andre velkendte og storsælgende navne i top ti er Peter Høeg, Jakob Ejersbo, Leif Davidsen, Anne Marie Løn, Jette A. Kaarsbøl og Jens Smærup Sørensen - alle vindere af Boghandlernes Gyldne Laurbær, der plejer at indikere en vis publikumssucces.

Eneste overraskelse er den relativt ukendte Lene Rikke Bresson, der har skrevet bogen "Magtværk",  som i øjeblikket ligger nummer ni. Sara Blædel, Dy Plambeck og Erling Jepsen har i løbet af de seneste døgn taget et stort spring fremad og nærmer sig top ti.

De 2500, der har stemt, deltager alle i lodtrækningen om bogpakker for 25.000 kroner.

Afstemningen fortsætter til 18. januar. Juryen har samtidig udvalgt de 25 bøger, som den mener, er de bedste danske romaner fra perioden og præsenterer i løbet af de kommende to måneder en ny bog hver tredje dag. Nummer 23, Jens Smærups Sørensens "Mærkedage" blev præsenteret i dag.

På fredag offentliggøres nummer 22.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Kommentarer

Jens Skov-Carlsen, Vejenvej 46, Askov, 6600 Vejen
13-11-2008 kl. 16:03

"Vi, de druknede" var en kæmpestor læseoplevelse for mig. Der er godt nok mange sider (693), tænkte jeg på forhånd. 400 sider må være nok, vil sige til alle romanforfattere!!!! Men her kom jeg nu fint igennem. "Hvor søren får han det fra", tænkte jeg mange gange. Sikke en fantasi og sikke en arbejdsindsats af Carsten Jensen.

Skriv en kommentar


Carsten Jensen
Foto: Mik Eskestad

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner