Kvinder stemmer på mandlige forfattere

Kun to af de ti bedst placerede romaner i læserafstemningen om Vor Tids Roman er skrevet af kvinder. Det er bemærkelsesværdigt, fordi kvindelige forfattere netop i de seneste 25 år står meget stærkt i dansk litteratur.

Af JESPER STEIN LARSEN
Publiceret 24-11-2008

Det er kvinder selv, der stemmer på de mandlige forfattere, for godt to ud af tre af de godt 4600 foreløbige stemmer er afgivet af kvinder.

Jette A. Kaarsbøl er med romanen "Den lukkede bog" den bedst placerede kvinde på en 4. plads, mens Anne Marie Løn indtager ottendepladsen i læserafstemningen med bogen "Prinsesserne".

Der er ellers nok af kvindelige forfattere af vælge imellem. Fire ud af de syv romaner, som juryen indtil videre har valgt til top 25 er skrevet af kvinder, og af de 100 romaner, man kan stemme på, er næsten halvdelen, nemlig 46, skrevet af kvinder.

Danske Banks store litteraturpris, der uddeles på baggrund af stemmer fra læsere, er i de sidste fem år gået til tre kvinder, hvoraf ingen har fundet plads i afstemningens top ti. Ida Jessen ligger nummer 26, Kirsten Thorup nummer 61, og Kirsten Hammann, som fik prisen i år, er helt nede som nummer 72.

Carsten Jensen fører fortsat afstemningen med "Vi, de druknede". Alle, der har stemt, deltager i lodtrækningen om bogpakker for 25.000 kroner. Afstemningen fortsætter til 18. januar.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Skriv en kommentar


Anne Marie Løn
Foto: Mik Eskestad

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner