Carsten Jensens egne favoritter

Carsten Jensen, der fører afstemningen om vor tids danske roman, er ikke meget for at sætte navn på den roman, han selv ville stemme på. Ikke fordi det ville være hans egen roman "Vi, de druknede".

Af JESPER STEIN LARSEN
Publiceret 02-12-2008

"Jeg har det altid svært med at sammenligne og vælge en enkelt ud," siger han.

"Men jeg har nogle yndlingsforfattere, som har skrevet store romaner i de seneste 25 år. Det er Tage Skou-Hansen, Svend Aage Madsen og Kirsten Thorup. Og jeg har også haft stor glæde af at læse mine to nærmeste konkurrenter i afstemningen, Christian Jungersen og Morten Ramsland," siger han.

Carsten Jensen har ført afstemningen i snart tre uger. Hver tiende af de over 5.000 stemmer er blevet sat på hans roman "Vi, de druknede", mens Christian Jungersens "Undtagelsen" og Morten Ramslands "Hundehoved" ligger på de næste pladser.

Juryen har samtidig udvalgt de 25 bøger, som den mener, er de bedste danske romaner fra perioden og præsenterer en ny bog hver tredje dag. Senest har juryen kåret Dorrit Willumsens store romanbiografi  "Bang" om Herman Bang til de seneste 25 års 16. bedste roman. Bogen indbragte hende Nordisk Råds Litteraturpris i 1997.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Skriv en kommentar


Svend Åge Madsen
Svend Åge Madsen hører til blandt de af Carsten Jensens yndlingsforfattere, der optræder på listen over de nominerede.
Foto: Torben Stroyer

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner