Forfatter skaber hidsig debat

Katrine Marie Guldagers kritik af Lars Bukdahl skabte i denne uge stor debat på Jyllands-Postens site Vor Tids Danske Roman.

Af JESPER STEIN LARSEN
Publiceret 22-12-2008

Interviewet, hvor hun kritiserede Bukdahl for at skade litteraturen ved at forfølge forfattere og grave grøfter for at promovere sig selv, afstedkom 14 indlæg fra Bukdahls selv, kritikerlaugets formand, Mai Misfeldt og forfattere som Susanne Staun, Christian Haun, David Læby, Bo Nygaard Larsen og Jette A. Kaarsbøl.

Sidstnævnte brød i 2003 igennem med "Den lukkede bog", som Lars Bukdahl konsekvent har hånet siden. Jette A. Kaarsbøl har til gengæld forholdt sig tavs til kritikken, indtil forleden, hvor hun så sig nødsaget til at blande sig i "alt dette buk-daller" for at udtrykke sin enighed med Katrine Marie Guldager.

Bukdahls respons
Og så citerede hun Bukdahls respons på Guldagers kritik:

"Allermest er jeg bare trist over, at en forfatter, hvis forfatterskab jeg har brugt mange, synes jeg selv, kvalificerede kræfter på at gå ind for og som jeg med stor fornøjelse har hængt ud og optrådt sammen med, føler sig forpligtet til at svine mig og min anmelderpraksis sådan til."

Det fik Kaarsbøl til at skrive:

"Herregud, da. - Det er da godt, at ikke alle er så nærtagende."

En mimose
En anden læser kaldte i den anledning Bukdahl for "en skallesmækkende mimose".

Bukdahl har svaret på kritikken - både på Jyllands-Postens hjemmeside og på sin egen blog, hvor han blandt meget andet argumenterer for, at Katrine Marie Guldagers kritik skyldes, at han har anmeldt hendes seneste to bøger lunkent.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Links

Lars Bukdahls blog (Dansk)
Weekendavisens litteraturanmelder Lars Bukdahls blog, hvor han bl.a. skriver om Vor tids danske roman og læserafstemningen.

Skriv en kommentar

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner