Stor forskel på juryens og folkets favoritter

Der er markant forskel på de bøger, som Jyllands-Postens jury har valgt som Vor Tids Danske Roman, og de bøger, som godt 6000 mennesker stemmer på.

Af Jesper Stein Larsen
Publiceret 27-12-2008

Indtil videre er der kun to sammenfald mellem juryens valg og folkets top ti, nemlig Jens Smærup Sørensens "Mærkedage", som ligger nummer otte på folkets liste og nummer 23 på juryens, og Peter Høegs "Frøken Smillas fornemmelse for sne", som ligger nummer 14 på juryens liste og nummer seks i folkeafstemningen.

Bortset fra de to bøger er der ingen gengangere på top ti i folkeafstemningen og de foreløbig 17 romaner fra plads nummer 25 til nummer ni, som juryen indtil videre har løftet sløret. Men det kan nå at ændre sig i de næste tre uger, hvor juryens afslører de bedste romaner fra de seneste 25 år.

Med en måned tilbage har Carsten Jensen sikret sig et pænt forspring i læserstemmer med romanen "Vi, de druknede", som hver 10. har stemt på. På 2. pladsen ligger Christian Jungersen med bogen "Undtagelsen" tæt forfulgt af Morten Ramslands "Hundehoved". Nyligt afdøde Jakob Ejersbos "Nordkraft" ligger side om side med Peter Høegs "Frøken Smillas fornemmelse for sne" på 5. og 6. pladsen.

Alle, der stemmer, deltager i lodtrækningen om bogpakker for 25.000 kroner. Du kan stemme frem til den 18. januar

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Kommentarer

poul hald
30-12-2008 kl. 13:22

Ja, det her er morsomt. Folket vs.dommerne. Jeg stemmer på .... nå, det er vel ikke stemmesedlen, det her 1 Poul

Skriv en kommentar


Carsten Jensen
Foto: Mik Eskestad

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner