Hyggemor blev Årets Helt 2009

Mere end 12.000 danskere var med til at bestemme vinderen af Årets Helt 2009.

Af Lars Sejr
Publiceret 09-01-2010

Der blev ikke lagt bånd på følelserne hos Ruth Brik Christensen, da hun lørdag klokken 13.15 blev kåret til Årets Helt 2009. Krigens hyggemor strålede af glæde og høstede højlydte klapsalver, da hun af TrygFondens direktør Gurli Martinussen fik overrakt prisen og en check på 100.000 kr.
Med let våde øjne strålede Ruth Brik Christensen om kap med solen, der lagde en smuk kontrast til de senere dages kolde og triste vintervejr.


Årets Helt 2009
57-årige Ruth Brik Christensen fra Fasterholt ved Brande kan kalde sig "Årets Helt 2009", da hun for sin indsats blev kåret lørdag i en konkurrence udskrevet af Morgenavisen Jyllands-Posten i samarbejde med TrygFonden. Med hæderstitlen følger også en kontant belønning på 100.000 kr. Årets Helt gav straks sine penge videre til KFUM's Soldatermission, hvis generaldirektør Per Møller Henriksen her siger tak.
Foto: Uffe Frandsen

»Det er en anerkendelse til alle dem, jeg arbejder med til hverdag i Afghanistan og Irak. Jeg synes, det er en cadeau til alle udsendte soldater, og jeg giver pengene videre til KFUM's Soldatermission. Det er bare så dejligt at kunne give dem videre og sige yes, vi er mange om det her,« sagde hun kort efter, hun blev afsløret som vinderen.

Ruth er en sand helt

Også chefredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten, Henrik Thomsen, roste den 57-årige vinder.

»Ruth Brik Christensen er en sand helt, fordi hun er parat til at sætte sine medmenneskers behov over sine egne. Hun er et forbillede, hun udviser samfundssind, hun er et lyspunkt i de udsendte danskeres hårde hverdag,« sagde han.

Årets Helt 2009 blev kåret på baggrund af forslag indsendt af danskerne. Flere end 150 navne og heltegerninger var på bordet, da en jury bestående af plejehjemsleder Thyra Frank, tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen, direktør i TrygFondenGurli Martinussen og chefredaktør Henrik Thomsen, trådte sammen for at nominere 10 helte, som alle kunne stemme på.

Slush ice i ørkenen
Mange havde foreslået soldater, læger eller andre udsendte i Afghanistan som Årets Helt 2009. Juryen valgte at nominere alle udsendte danskere som en samlet gruppe repræsenteret ved Ruth Brik Christensen for hendes arbejde på soldaterhjem i Irak og Afghanistan.
Flere end 12.000 danskere var inde på www.aaretshelt.dk for at stemme på deres favorit. Ruth Brik Christensen fik - på vegne af alle udsendte i Afghanistan - flest stemmer.

Ruth Brik Christensen arbejder for KFUM's Soldatermission. Arbejdet fik hun i 2006. Siden har hun været 18 måneder i Irak og Afghanistan, hvor hun har styret soldaterhjemmet. I februar drager hun atter til Afghanistan, hvor hun skal åbne et nyt soldaterhjem i lejren MOB Price godt 30 km nordvest for Camp Bastion. Her håber hun på at kunne få en slush ice-maskine stillet op.

»Jeg gad godt se de mennesker, der ser den: "Slush ice! Midt ude i ørkenen! Har du slush ice? I 50 graders varme?" Årh, det kunne være så fedt,« siger hun.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Kommentarer

Peter
16-01-2010 kl. 11:54

Absolut velfortjent - "Kuffen" er en lille oase midt i ørkenen for os soldater !! Jeg vil glæde mig til at kunne komme dér også i Price, hvor jeg kommer til at tilbringe halvdelen af 2010 :-)

Inga
14-01-2010 kl. 22:59

Tillykke Ruth og KFUM soldatermission. Det er bare så fantastisk, at der findes en som dig i det gode arbejde som jeg engang har kaldt verdens bedste arbejdsplads. Det var det for mig i Jægerspris, med bl.a. besøg betalt af FN soldaterne til dem på Cypern i 2 uger. God tur til Afganistan igen og så glæder vi os til endnu et frisk besøg af dig i Bangsbostrand, når du vender hjem. Du er i forbøn........

Ruth Kørner Nielsen
10-01-2010 kl. 22:56

Kære Ruth Et kæmpe tillykke til dig og Soldatermissionen . Du har virkelig fortjent det.Min søster Edel hørte dig jo i Bangsbostrand, var meget imponeret. godt og sejt gået Knus fra Kissers veninde, lille Ruth

SIGRID OG JENS V. JENSEN RIBE
10-01-2010 kl. 14:26

kære Ruth det var flot, du har fortjent det,sammen med KFUMS Soldatermission. God tur til Afhganistan, godt der er en mægtig hånd der passer på dig, men vi savner dig nu på den Tværkulturelle lejr, TAK for de gange vi har været sammen Kærlig hilsen

Edel Kristensen
10-01-2010 kl. 12:00

Tillykke til dig, Ruth og til KFUMs Soldatermission og alle de udsendte danskere, som du er med til at gøre en KÆMPE forskel for. Held og lykke med næste projekt.

Kim Larsen,
10-01-2010 kl. 04:46

Tak til Ruth - Du går ind i folks hjerter med træsko på, og du er et symbol på det gode i mennesket. Tak for den kæmpe indsats du gør i vores brændpunkter.

Janni Thomsen
09-01-2010 kl. 19:51

Mit eget møde med Ruth i Camp Bastion styrker min tro på, at denne kvinde er noget helt specielt. Selv kan hun ikke lide ordet helt, men hun er måske også nærmere en engel. Tak til både Soldatermissionen og dig Ruth!

Kirsten Kristensen
09-01-2010 kl. 17:51

Har været til foredrag med Ruth Brik Christensen, som fortalte så levende om sit arbejde som kufmutter. Hun fortjente at blive aarets helt 2009, og der er så mange, der får glæde af pengene. Ønsker hende hjertelig tillykke med prisen. Jeg blev så glad, da jeg fik meddelelsen om vinderen.

Skriv en kommentar

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner