Juryens medlemmer

Jon Helt Haarder
(f. 1963) er lektor i dansk litteratur på Syddansk Universitet og siden 1997 litteraturanmelder ved Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han er cand.mag i nordisk litteratur og filosofi, ph.d. i dansk litteratur.

Nordisk lektor i dansk ved Institutionen för nordiska språk ved Uppsala Universitet 1997-98, Fulbright Visiting Professor ved University of California, Berkeley foråret 2008. Han har publiceret en lang række litteraturvidenskabelige artikler om navnlig selvbiografien og det litterære portræt samt senest redigeret antologien "Hvad de andre ikke fortæller. Livet som indsats i og efter det moderne gennembrud".

Forskningsinteressen er især samtidige (selv)biografiske eksperimenter, men læser ellers bredt, meget og gerne. Se mere på www.sdu.dk/hum/jhh

Jakob Levinsen
(f. 1960) litteraturredaktør samt musik- og filmanmelder ved Morgenavisen Jyllands-Posten.

Han er uddannet som cand.mag. i musikvidenskab og dansk og har siden 1984 arbejdet som kulturjournalist og redaktør ved bl.a. Weekendavisen og Berlingske Tidende samt været redaktionschef på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Han har selv skrevet eller bidraget til bøger om musik, amerikansk kultur, københavnske restauranter og J.R.R. Tolkien samt oversat bøger af Glenn Gould og Andy Warhol.

Susan Mose
(f. 1969) er undervisningsministeriets fagkonsulent i dansk (for stx og hf) og underviser på Nyborg Gymnasium.

Susan er uddannet cand.mag i litteraturvidenskab og nordisk med et ekstra sidefag i psykologi. Derudover har hun en master i gymnasiepædagogik.

Hun er medforfatter til flere undervisningsbøger til de gymnasiale uddannelser blandt andet 4-bindsværket "Danske forfatterskaber".

Helle Nancke
(f. 1958) er boghandler og ejer to Bog & idé-butikker i Horsens.

Hun er uddannet bibliotekar (1983) og har, indtil hun blev boghandler, været ansat som bibliotekar ved diverse læreanstalter, senest i 13 år ved Odense Universitetsbibliotek (nu Syddansk Universitet). I 1998 købte hun sammen med sin mand Bog & idé i Horsens og har siden udvidet butikken to gange samt senest åbnet endnu en butik i Horsens.

Hun er medlem af Morgendagens Heltinder og Det kvindelige Litteraturselskab og derudover bl.a. aktiv i forbindelse med Krimimessen i Horsens.

Tine Vind
(f. 1961) er bibliotekschef for Ballerup Bibliotekerne.

Tine er uddannet bibliotekar og cand.phil. i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og er ved at afslutte sin masteruddannelse, MMD, ved Copenhagen Business School, København.

Hun har været lektor ved Danmarks Biblioteksskole og har anmeldt især faglitteratur i biblioteksfaglige sammenhænge. Ud over en bred interesse for "den gode fortælling" er Tine aktiv som korsanger i Kammerkoret Carmina.

De nominerede romaner

Læs om alle romanerne, find oplysninger om forfatterne, læs eller genlæs anmeldelsen - og se læsernes kommentarer til hver enkelt roman.
Til romanerne
Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner