Romanerne

Ifølge loven

Af Solvej Balle
1993

Stem på romanen

Køb romanen i

Ifølge loven består af fire fortællinger om fire personer, der hver især er optaget af et projekt. Nicholas S. leder efter det kemiske stof, der får mennesker til at holde sig oprejst. Tanja L. ønsker at lære smerten at kende. René G. stræber efter at blive ingen, og Alette V. arbejder hen imod at blive en fysisk genstand, en ting.

Begrundelser for valg af denne roman

Francoise Hynek
21-11-2008 kl. 11:45

"Que ton vers soit la bonne aventure Éparse au vent crispé du matin Qui va fleurant la menthe et le thym ... Et tout le reste est littérature." PAUL VERLAINE Det er min begrundelse.

Peter Urban-Halle
18-11-2008 kl. 14:15

"Fire beretninger om mennesket", die alle von einem Gesetz (ein)geleitet werden; das Nicht-Literarische gibt den Ausschlag, weil die Welt durch mehr Wissen nur noch spannender wird. Für mich der beste dänische Roman der letzten 25 Jahre, das reife, souveräne, fast abgeklärte Werk einer jungen Autorin, noch vor Bjelkes "Togplan", Hultbergs "Requiem", Stangerups "Dieppe" eller Højholts "Auricula".

Nanna Smed
11-11-2008 kl. 16:58

Husker også denne bog fra min gymnasietid. Har senere læst den igen, og må indrømme at den bare er fantastisk.

Gregers Pedersen
10-11-2008 kl. 10:07

Jeg husker den tilbage fra min gymnasietid, hvor den gav os grå hård i hovederne i en tidlig alder. Af samme grund var vi måske ikke så glade for bogen som jeg husker det, men den står alligevel som noget særligt. Bogen har ekstremt mange lag og var derfor ganske fortrinelig som analysegrundlag. God bog!

Peter Westergaard
09-11-2008 kl. 20:04

Den måske intelligenteste roman jeg til dato har læst - og samtidig tilgængelig for almindelige læsere. En klar vinder i mine øjne.

mads kjær larsen
08-11-2008 kl. 15:45

få er så konsekvente i deres stilisme, så avancerede i deres udsyn og tematikker, og så sikre i eksekveringen som solvej balle, hvis ambitiøse "ifølge loven" er et lille fyrtårn i moderne dansk litteratur. En skam at kun en udvalgt skare fanger lyset...

Skriv en kommentar

Solvej Balles (f. 1962) forfatterskab hører, på trods af sit beskedne omfang, til blandt de mest roste og slagkraftige i nyere dansk litteratur.

Tilbage i 1986 debuterede hun som 24-årig med Lyrefugl, der kan læses som en omvendt robinsonade, hvor en strandet kvinde genopdager den vestlige civilisation og ikke mindst dens skyggesider. Romanen har et både filosofisk og civilisationskritisk snit, som blev fulgt op med gennembruddet Ifølge loven syv år senere. 

Solvej Balle er med sin blanding af elementær spænding og dybsindig eftertanke blevet sammenlignet både med Kafka og Villy Sørensen, og hun har endvidere sikret sig læsere i resten af Norden, Tyskland, England og Spanien.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner