Romanerne

Togplan for Otto

Af Henrik Bjelke
1990

Stem på romanen

Køb romanen i

Med tilbageblik på hundrede års følelsesangst, konformitet og patriarkat fortælles vittigt og kynisk om Ottos opvækst i 1940'erne og 1950'ernes Danmark, næsten forudbestemt til at blive et rodløst, ensomt menneske.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Henrik Bjelke og opgøret med nuet
I sommeren 1972 faldt jeg i en tilfældig bogkasse med udsalgsbøger på gågaden i Holstebro over et iøjnefaldende surreelt omslag. Jeg tog bogen op, stak den inden for skjorten og gik videre.

21-07-1998

Links

Officiel hjemmeside om Henrik Bjelke (Dansk)
Hjemmeside med biografi, anmeldelser og uddrag af portrætbøger og artikler, der er skrevet om Henrik Bjelke.

Begrundelser for valg af denne roman

Thure Filtenborg Høgsbro
07-01-2009 kl. 16:15

Fordi jeg stadig mangler Bjelke og hans forfatterskab, ikke mindst denne fantastiske bog, hans unikke position i dansk litteratur, hans spidsfindige personlighed og tekst, samt ikke mindst anekdoter som den om den tvivlsomme fornøjelse det er, at have elever "oppe" i sig til diverse eksamener. Han skrev som ingen anden, og efterlod sig på samme vis et uopfyldt tomrum, som blandt andet Togplan for Otto må prøve at udfylde. Kom tilbage Henrik!

Poul B. Nielsen
31-12-2008 kl. 10:57

Den gjorde et dybt indtryk på mig da jeg læste den for mange år siden. Men der er også mange andre af bøgerne, jeg synes er rigtig rigtig gode.

Skriv en kommentar

Henrik Bjelke (1937-1993)

I 1956 påbegyndte han et trettenårigt, uafsluttet jurastudium ved universitetet i Århus, senere i København. Kort før afgangseksamen forlod han studierne til fordel for en livslang beskæftigelse med litteraturen.

Henrik Bjelke debuterede i 1968 med novellesamlingen Første person ental. To år senere brød han igennem som forfatter og fik kritikernes ros for den surreelle og formeksperimenterende roman Trap.

Frem til sin død udfoldede Henrik Bjelke sig i en lang række egensindige romaner, noveller, essays og digte, der samlet set udgør et opsigtsvækkende forfatterskab. Bøgernes barokke humor og højtsvungne patos har ikke sin lige i nyere dansk litteratur.

Henrik Bjelke døde af aids d. 9. februar 1993, 55 år gammel. Han efterlod sig et forfatterskabi, der tæller syv romaner, fem novellesamlinger (hvoraf to er såkaldte 'topografier'), to digtsamlinger, to essaysamlinger, et drama og en pamflet.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner