Romanerne

Siffrine

Af Cecil Bødker
2002

Stem på romanen

Køb romanen i

Vi er på landet i første halvdel af forrige århundrede, hvor en gårdmandsdatter var i noget bedre kurs end en husmandssøn. Så helt galt er det, da husmandssønnen Jost efter et sommerbal hjembringer taterkvinden Shiba. En usædvanlig og smukt gennemført synsvinkel - det ufødte barn Siffrines - bringer os i bogstaveligste forstand helt ind under huden på den fremmede kvinde, som på sin side sætter tidligere tiders danske landbrugssamfund, dets normer og intolerance i et klart, men ikke fordømmende lys.

Med Siffrine har Cecil Bødker begået en roman om forrige århundrede, men med et tema, der ikke er mindre aktuelt i dag: mødet mellem det danske samfund og de fremmede.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Tilfældet Silas
Toldvæsenet og postvæsenet var medvirkende til, at Cecil Bødker slog igennem som forfatter med børnebøgerne om drengen Silas. Hvordan det hænger sammen, fortæller den nu 80-årige forfatter, som for nøjagtig 40 år siden vandt Det Danske Akademis børnebogskonkurrence med "Silas og den sorte hoppe".

29-11-2007

Cecil Bødkers seneste myte
Romanen "Siffrine" er den første fra Cecil Bødkers hånd i seks år.

22-09-2003

Begrundelser for valg af denne roman

Janne Petersen
01-01-2009 kl. 17:38

Jeg synes at det er en meget fin fortæling om de fattiges kår. Skrevet med følelse og indsigt, og på det antal sider der skal til. Giver en meget med til tænketanken.

Stine Lundberg Hansen
23-11-2008 kl. 19:28

Fordi her er en forfatter, som er fortællerske.

Bente Jørgensen
21-11-2008 kl. 16:33

Siffrine er en af de smukkeste bøger, jeg kender. Lige fra jeg for mange år siden læste "Leoparden" for mine børn, har jeg holdt utrolig meget af Cecil Bødkers bøger. Hen har en helt fantastisk evne til at skildre personer og landskaber, så disse står lyslevende for een. Hendes bøger ligger i min erindring som meget smukke minder.

Aase Rabjerg
20-11-2008 kl. 18:12

Cecil Bødker forener kunst og håndværk i en gribende og medrivende fortælling om menneskelige vilkår til alle tider.

Grethe Olsen
18-11-2008 kl. 16:58

Cecil Bødkers bøger er supergodt skrevet.

Erna Skousen
13-11-2008 kl. 18:15

God beskrivelse af de menneskelige forhold mellem forskellige kulturer og mellem to generationer. Bragende godt skrevet.

Bjarne Povlsen
12-11-2008 kl. 12:17

Cecil Bødker skriver mange af de moderne digtere sønder og sammen - hun er en enestående fortæller - både hendes digte, romaner og børnebøger går lige ind. Der er nærhed, dyb livskundskab og ikke mindst: hele, varme, mennesker - ofte de upåagtede i samfundet - ikke sjældent anderledes end "de standardiserede". Hun tager os ved hånden, overrasker, overrumpler os, viser os deres storhed og giver vore forudfattede meninger et gevaldigt los et vist sted. Siffrine er en perle - som menneske og som bog. Og så er Cecil Bødker også morsom - man klukker indvendig ved at se, hvordan Siffrine tackler farmor (men også hun får lov at vise sin storhed), og Therkel er et fund. Fra bogen om Tavs: Det er uimodståeligt morsomt at høre, hvordan Tavs skaffer sig et job hos smeden - og sådan kunne der hentes bunker af eksempler. Jeg læser hendes bøger gang på gang - de er slidstærke!

cecil bødker
11-11-2008 kl. 17:32

en "stille bog" med gode eftertanker

Katharina Birgitta Andersen
10-11-2008 kl. 09:39

Jeg synes bogen Siffrine er en fatastisk smuk roman som jeg ofte tænker på som en flot litterær beskrivelse af 2 menneskers kærlighed til hinanden fra to forskellige miljøer. Cecil Bødker burde synes jeg have modtaget en pris for sin smukke bog Siffrine.

Pia Fjeldgaard
09-11-2008 kl. 13:48

Jeg syntes det er en meget speciel roman skrevet fra en spændende vinkel, som sikkert kun Cecil Bøtker kan mestre. Samtidig med at den er velskrevet som alle Cecil Bøtker's romaner er.

Skriv en kommentar

Cecil Bødker, f. 1927 i Fredericia.

Cecil Bødker blev oprindelig udlært som sølvsmed. Hun arbejdede som bl.a. hos Georg Jensen og senere som selvstændig, indtil hun debuterede som forfatter i 1955 med digtsamlingen Luseblomster.

Med novellesamlingen Øjet, 1961 slog hun sit navn fast som prosaist. Samlingen er et hovedværk i hendes produktion, og flere af novellerne blev klassikere i både folkeskole- og gymnasieundervisning.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner