Romanerne

Skjulte fejl og mangler

Af Elsebeth Egholm
2002

Stem på romanen

Køb romanen i

Den dag Dicte Svendsen - journalist, nybagt ejer af en gammel rockerborg og mor til sekstenårige Rose - fylder fyrre, mødes hun med veninderne Ida Marie og Anne ved de udendørs caféborde langs Århus Å. Hensigten er at fejre både fødselsdag, skilsmisse og hus. Men åens mudrede vand gemmer på andet og mere end minder fra den fælles studentertid i Århus.

Og selvfølgelig er det Dicte, der først hører lyden. Den krasse lyd af plastic, der skraber mod sten. Det er også hende, er får øje på den blå balje, der ligger og vugger i åkanten. Og det er hende, der svømmer ud og bugserer det lille, døde Mosesbarn ind på land, mens der i det samme går hul på noget i hende selv.

Opklaringen af den hjerteskærende mordgåde bliver historien om tre veninder. Om almindelige liv, hvor alt fremstår pænt og normalt, men hvor sprækkerne før eller siden åbenbarer sig. Dem man kan ikke kan forsikre sig imod.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Krimier til kvinder sælger som aldrig før
Livsstilskrimien for det store kvindelige publikum har bidt sig fast på bestsellerlisterne.

24-03-2007

Den hellige historie
Elsebeth Egholm gør klar til den femte krimi med Dicte Svendsen efter succes med "Nærmeste pårørende".

11-11-2006

Egholm på den anden side
Den østjyske forfatter Elsebeth Egholm er ved at skrive de sidste kapitler til en ny kriminalroman. På det personlige plan har hun taget fat på et nyt kapitel efter tabet af sin mand, den engelske thrillerforfatter Philip Nicholson.

15-04-2006

Forelsket i den gode historie
Ifølge kriminalforfatteren Elsebeth Egholm skal god litteratur underholde, og det gør kollegerne P.D. James og Patricia Cornwell.

28-10-2005

En Moses på Århus Å
Elsebeth Egholms velkomponerede "Skjulte fejl og mangler" læses med skrækblandet fryd.

05-11-2002

Links

Elsebeth Egholms hjemmeside (Dansk)
Oplysninger om forfatteren, bøgerne, læseprøver og de 10 hyppigst stillede spørgsmål til Elsebeth Egholm.

Begrundelser for valg af denne roman

Lilian Kristensen
12-01-2009 kl. 21:41

Elsebeth Egholm fortæller en spændede historie, der bliver vedkommende takket være hendes personskildring

Lis Christensen
08-01-2009 kl. 07:41

Fordi hun skriver på en måde, så man lever sig fuldstændig ind i historien. Beskrivelsen af personerne, omgivelserne og detaljerne er perfekte, det gør historien realistisk, næsten som at se en filmn. Den er så spændende, at man ikke kan lægge den fra sig. Og man bliver hele tiden overrasket, fordi der hele tiden er nye vinkler på en mistænkt. Super god, spændende, godt skrevet.

Birgit Palmelund
18-12-2008 kl. 20:48

Jeg stemmer på "Skjulte fejl og mangler". Dels fordi Elsebeth Egholm skriver få så fængslende en måde at man bare ikke kan holde ud at ligge bogen fra sig, men også at hun skildrer de forskellige personers hverdag og problemer på en måde så at det gør dem meget menneskelige. Ingen er perfekte. Desuden har Dicte en historie med sig som langsomt bliver synliggjort. Jeg har slugt alle romanerne indtil nu, og ser frem til flere fra Elsebeths hånd.

Ellen Riis
17-12-2008 kl. 23:49

Spændende roman fra provinsen, effektivt plot og godt skruet sammen.

Jane Hørlev
01-12-2008 kl. 17:12

Det er den mest fantastiske og medrivende roman jeg i mange år har læst. At jeg så selv bor tæt på hele skuepladsen, gør bare at man ligefrem føler at man selv er med i handlingen. En skam at jeg gik glip af hendes foredrag i Tilst i uge 48.

kirsten rasmussen
27-11-2008 kl. 09:36

jeg er århusianer, og det er bare så dejligt at genkende alt det, forfatteren beskriver, det er meget nemmere at forestille sig, hvad hun mener. jeg har lige hørt et foredrag med hende, og hun er bare så ligetil, så jeg skal have læst alt hvad hun har skrevet

Kirsten Funder
20-11-2008 kl. 13:47

Det er enspændende bog med gode beskrivelser fra miljøet. Den kan jeg barer godt lide

Susanne Storm
18-11-2008 kl. 14:48

Bogen og de andre bøger om journalisten Dicte er lige den blanding af krimi og personskildring som jeg eksker.Den er meget vanskelig at lægge fra sig før den sidste side, må hele tiden lige se hvad der nu sker. Det må være en forfatters største ønske at skrive sådan.

Berit Holleriis Lassen
16-11-2008 kl. 13:21

Det er en vildt spændende og fantastisk god bo, resten af serien er lige så spænende og gode.

Jeanett Svenningsen
16-11-2008 kl. 11:08

Jeg synes den er rigtig god og spændende, godt skrevet så man kan se det for sig. Når man først kommer igang med den er den ikke til at lægge fra sig igen, så den er skyld i jeg mistede min nattesøvn.

Kirsten Nielsen
15-11-2008 kl. 10:43

Svær at slippe.

Jürgen
12-11-2008 kl. 14:43

Elsebeths bøger er ikke kun aktuelle og spændende, men også morsomme på en underfundig måde, som jeg tror, mange endnu slet ikke har opdaget :-)

i. kristensen
12-11-2008 kl. 07:55

Jeg er vild med Elsebeth Egholms "Dicte" krimier, fordi hun kombinerer krimihistorien dels med en kvindes liv og tanker, dels med en godt underbygget samfundskritik. Det gør historien spændende og nærværende på flere plan.

Helle Hove Andersen
10-11-2008 kl. 10:14

Elsebeth Egholm skriver godt, og bøgerne om Dicte Svendsen, er en god blanding af kriminalroman, og beskrivelse af et almindeligt menneske og dennes hverdag. Samtidig er den utrolig velskrevet og spændende!

inge olesen
08-11-2008 kl. 14:19

En bog der er så lige til og enkel. En god historie og en god beskrivelse af bogens personer.

Skriv en kommentar

Elsebeth Egholm (1960) er uddannet journalist, har skrevet for både danske dagblade og magasiner, og arbejder nu som forfatter og freelancejournalist.

Debuterede i 1999 med romanen De frie kvinders klub. Siden har Elsebeth Egholm udgivet en række romaner, særligt inden for krimigenren. Krimiserien om den århusianske journalist Dicte Svendsen har med bøger som Skjulte fejl og mangler (2002), Nærmeste pårørende (2006) og Liv og legeme (2008) vundet stor popularitet hos både læsere og anmeldere.

Elsebeth Egholm er i dag en af Danmarks mest læste forfattere og hendes romaner udkommer i flere europæiske lande.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner