Romanerne

Thomas Ripenseren

Af Anne Marie Ejrnæs
1996

Stem på romanen

Køb romanen i

Thomas fra Ribe, yngste søn af en rig købmand, drager som purung omkring år 1300 ud i Europa for at få en gejstlig karriere. På denne årelange dannelsesrejse oplever han mangt og meget, også den kødelige kærlighed, inden han igen vender hjem, med ny erkendelse.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Kvindernes historieskriver
Anne Marie Ejrnæs henter fortrinsvis sit stof blandt fortidens kvindeskikkelser.

21-10-2006

Andre arkivartikler

Historisk sving og viden
Middelalderen er på mode, og i Anne Marie Ejrnæs' nye roman stryger en opvakt knægt fra Ribe lige ind i 1300-tallets brydninger mellem tro og kætteri.

Begrundelser for valg af denne roman

August Hansen
23-12-2008 kl. 12:45

Tidløse relationer og konflikter mellem mennesker udspiller sig her i en meget troværdig beskreven middelalderramme ved en ung mands spændende rejse gennem Europa. Der er stor nutidig relevans i forhold til den fremmede kulturpåvirkning, som Thomas bærer med sig, da han vender hjem og de konflikter det skaber i og omkring ham. Desuden gør forfatterens meget bevidste arbejde med sprog og ordvalg den historiske ramme mere nærværende uden at virke "altmodisch".

karin pedersen
23-12-2008 kl. 12:41

Det er en meget stærk roman AME har skrevet. Middelalderen oplevet gennem TR'skr liv i herhjemme og i sine rejser rundt i Europa. Det er som altid hos AME sanset så stærkt, at man kan lugte, se, smage og følge TR's erfaringer og indre konflikter. Det er en udviklingsroman, som på en gang griber fat i datiden og i spørgsmål og temaer, som er eviggyldige og dermed osse nutidige.

Vibeke Vasbo
16-12-2008 kl. 22:56

stærkt sanset prosa

hanne gyldendal svensson
16-12-2008 kl. 09:17

den er let at forstå, og den er rigtigt god hele vejen, man bliver bidt at den, og skal have slutningen, med med det sammen, den er ikke kedeligt, som så mange andre, hvor begyndelsen binder en til bogen, jeg syntes at den kommer, på første pladsen,

Tove Møllgaard-Hansen
15-12-2008 kl. 20:49

Har personligt arbejdet på Middelalder Centeret i Nykøbing F. og er 'vild' med alt fra middelalderen. - Derfor har jeg læst omtalte roman af Anne Marie Ejrnæs, og synes den er fortræffelig! - Beskriver rigtig godt middelalderens tid, mode og skikke og tabu'er.

Anna Grangaard Gyde
15-12-2008 kl. 16:20

En spændende bog. Man føler sig godt underholdt under den unge mands dannelses rejse ned gennem europa i middelalderen, omkring 1300 tallet. Man møder kætteri / religiøse konflikter--magtkampe mellem mænd-- råheden mellem mennesker--- homoseksualitet.

Skriv en kommentar

Anne Marie Ejrnæs. (1946) Opvokset i Sydøstsjælland. Mag.art. i litteraturvidenskab 1977. Speciale om afrikansk litteratur.

Medlem af styrelsen i den skønlitterære gruppe i Dansk Forfatterforening 1988-90. Medlem af bestyrelsen i forfattersammenslutningen Dansk PEN 1991-1994 med ansvar for det danske arbejde i Writers in Prison Committee, der støtter fængslede forfattere rundt om i verden.

Skønlitterær debut med Karen og Sara i 1979.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner