Romanerne

Vinter ved daggry

Af Jens-Martin Eriksen
1997

Stem på romanen

Køb romanen i

En uafviselig beretning om en ung mand, der bliver medlem af en milits et sted i Europa, og som får til opgave at likvidere civilbefolkningen med nakkeskud.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Virkeligheden og kunsten
Ved Det danske Akademis årsfest i fredags modtog forfatteren Jens-Martin Eriksen Beatriceprisen. Klaus Høeck motiverede tildelingen med følgende tale:

04-12-2001

»Vi er selv en del af krigen«
Vi møder forfatteren Jens-Martin Eriksen i strålende efterårssol i København.

20-09-1997

Mennesket som dræber
En eufemisme er en underdrivelse, en forskønnende måde at sige noget på, som man ikke har lyst til at sige lige ud. Den mandlige hovedperson i Jens Martin Eriksens nye roman "Vinter ved daggry" benytter sig flittigt af den.

19-09-1997

Begrundelser for valg af denne roman

Gerard Cruys
10-01-2009 kl. 17:59

Det er en øjenåbner for den verden, vi lever i, hvor ondskaben florerer og hvor vi gemmer os bag pæne facader. En (nødvendig) roman, der gør ondt i sjælen. Skrevet i et suverænt underspillet sprog.

Marie Lønstrup Nicolaisen
08-11-2008 kl. 14:49

Vigtig bog til (et skridt henimod) forståelse af , hvad der skaber had, blind ondskab og bødler - bør læses!

Skriv en kommentar

Jens-Martin Eriksen (1955) debuterede i 1985 med mini-romanen Nani og har udgivet romaner, noveller og beretninger, der i et ofte voldsomt sprog kredser om tab og død.

Jens-Martin Eriksen er ud over bøgerne forfatter til både radio-, teater- og tv-dramatik. Han er cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet 1981. Har været redaktør af litteraturtidsskriftet Kannibal og været næstformand for Danske Skønlitterære Forfattere.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner