Romanerne

Øen

Af Maria Giacobbe
1992

Stem på romanen

Køb romanen i

På øens vilde bjergsletter finder man den 11-årige svinehyrde Giosué myrdet. For hans familie gælder blodhævnens lov stadig.

Begrundelser for valg af denne roman

Ole Tøttrup
12-01-2009 kl. 20:48

Fremragende tidsbilleder og personskildringer

Bent Allan Jensen
12-11-2008 kl. 18:36

Det er den bedste bog af de udvalgte, hvoraf jeg ikke har læst mange.

Skriv en kommentar

Maria Giacobbe (1928) Født på Sardinien. Dansk-italiensk forfatter. Gift med den danske forfatter Uffe Harder og siden 1958 bosiddende i Danmark.

Maria Giacobbe har skrevet romaner, noveller, digte og essays. En del af hendes bøger er skrevet på italiensk og siden oversat til dansk, den første del af forfatterskabet af hendes mand, de senere værker af den ældste søn Thomas Harder og en enkelt af den yngste søn Andreas Harder.

Litterær debut med Diario de una maestrina, 1957 (da. udg. Lærerinde på Sardinien, 1961). Mange af hendes bøger foregår eller tager udgangspunkt i hendes egne erfaringer fra opvæksten på Sardinien. Bøgerne viser et stort socialt engagement og forståelse for forskellige kulturer.

Hun har desuden oversat en række danske digteres værker til italiensk.

Hun har modtaget et stort antal danske og italienske hædersbevisninger, blandt andet Dante Alighieri Mindelegat, Holger Drachmann-Legatet, Otto Rungs Legat, Statens Kunstfonds treårige stipendium, Thit Jensens legat, og siden 2006 kunstfondens livsvarige ydelse, foruden at hun i 2007 blev udnævnt til æresdoktor ved universitetet i Sassari på Sardinien.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner