Romanerne

Vandpest

Af Merete Pryds Helle
1993

Stem på romanen

Køb romanen i

Med Beatrices ord fortælles om det bærende element i hendes og Malcolms samliv: En ballonfærd, hvor naturen gendannes i nye former, og hvor det indre og det ydre sind omformes.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Fra finlitteratur til krimi
Flere danske og udenlandske forfattere holder fri fra finlitteraturen og boltrer sig i krimigenren. Forfatteren Merete Pryds Helle, som udkommer med sin anden krimi i næste uge, er en af dem.

10-10-2008

En sand digter
Merete Pryds Helle har prøvet kræfter med mange forskellige genrer. Stærkest i forfatterskabet står dog romanerne, der bl.a. forener fantasi med fakta og rejseoplevelser med oldtidshistorie.

12-10-2005

Links

Merete Pryds Helles hjemmeside (Dansk)
Oplysninger om bøger, artikler og oversatte tekster med læseprøver og fotografier m.m.

Begrundelser for valg af denne roman

Bodil-Cecilie Søndergaard
26-11-2008 kl. 10:59

Det er en utrolig spænde bog. Den fortjener at bliver anerkendt som vor tids bedste roman

dorrit b. søndergaard
09-11-2008 kl. 16:12

Jeg synes at det er en helt fantastisk roman, som er mere aktuel i dag end da den kom frem. Vores verden er stadig i fare inden for forurening atomkrig og fjendskab i det hele taget. Sproget er som i alle Merete Pryds Helles bøger utrolig smukt og velformuleret. Der er en dæmoni som går igen. Det er også fornyende med de små citater og billeder i margen

Skriv en kommentar

Merete Pryds Helle (1965). Opvokset i Charlottenlund.

Såvel hendes liv som forfatterskab er præget af stor rejseaktivitet. Afrika, Argentina, Italien og Spanien har været blandt de foretrukne destinationer. 1999 flyttede hun permanent til Italien.

Hun har gennem årene prøvet kræfter med anmelderi, litteraturfilosofisk essayistik, sonetkrans, radiospil, børnebøger, cd-rom m.m., men indtil videre er det fiktionsprosaen, hun er mest kendt for.

Merete Pryds Helle debuterede i 1990 med hele to bøger: novellesamlingen Imod en anden ro og den skrifttematiske metaroman Bogen, der er camoufleret som en kriminalhistorie.

Hun har høstet stor anerkendelse for sit forfatterskab. Bl.a. blev hun i 1997 valgt til årets kunstner i Københavns Amt.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner