Romanerne

Du, mit du

Af Christina Hesselholdt
2003

Stem på romanen

Køb romanen i

To mennesker omkring de tredive lever deres intense kærlighed og begær i kaleidoskopiske sansninger, mens de for en tid bor på en afdød onkels gård i Spanien.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Almodovar oversat til prosa
Læseren kan glæde sig til at komme i gang med Christina Hesselholdts "Du, mit du".

14-03-2003

Begrundelser for valg af denne roman

Juma Kruse
22-11-2008 kl. 23:49

Det er svært at pege selveste Bogen ud, men da jeg mener, at Christina Hesselholdt er dronningen af dansk litteratur (den bedste danske prosaist), er jeg ikke i tvivl om, hvor jeg sætter krydset. Hendes sprog sætter altid uro i sindet, hvilket kan være meget sundt en gang imellem. Jeg kender ingen, der skriver som hende. Ingen. Når Hesselholdt er bedst, er dette at læse en Hesselholdt-bog det samme som at drikke god rødvin. Først synes man ikke, det er noget særligt, da hun egentlig skriver meget enkelt - men så kommer den gode eftersmag, og man vokser.

Lena Jochumsen
11-11-2008 kl. 20:03

Den lille, men dybt intenst skrevne bog rørte mig rigtig meget, da jeg først læste den. Sproget er så mættet, at jeg havde det som om jeg befandt mig i en boble. Kærlighedshistorien deri er på samme tid destruktiv, altomfattende og smuk, selvom jeg af og til i første gennemlæsning måtte lade være med at forstå, men bare tage sproget ind.

Kommentarer

Louise Juul Larsen
16-11-2008 kl. 12:04

en fantastisk smuk og intens bog, der bliver hos dig længe og kræver at blive læst igen og igen.

Skriv en kommentar

Christina Hesselholdt er født 1962 i København.

Hun debuterede i 1991 med Køkkenet, gravkammeret og landskabet, der var første del af en trilogi med hovedpersonen Marlon.

Cand. phil. i litteraturvidenskab i 1993. Underviser på Forfatterskolen i København

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner