Romanerne

Fortælleren blev senere sig selv

Af F.P. Jac
1998

Stem på romanen

Køb romanen i

Fortælleren blev senere sig selv er en perlerække af tilbagelænede fortællinger om F.P. Jacs alter ego, den fredløseblide gadedreng Tøfle, og om hvordan han ad mange omveje gik hen og blev sig selv.

Fortællingerne følger Tøfle fra en barndom i en selvbyggerfamilies optimistiske tegn over ungdommens kollisonskurs med autoriteter og ulmende hormoner og til den første manddoms maniske og minderige ture med druk, digte og depression - ikke mindst en katastrofal springtur fra det bornholmske militær, som gav Tøfle det røde kort med ret til at starte en karriere som spirende poesisanger.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Krøller på sproget
Klaus, Benny og Danny-boy kan deres kram. Når man læser en god bog, er der noget, der forandres i dig selv, forklarer F.P. Jac.

14-10-2005

Digterens alt andet end forsømte forår
Han er forårskåd og melder frejdigt, at han råder over en bugspytkirtel så intakt som en babys, og at levertallet imødekommer såvel medicinernes som moralisternes forventninger.

30-06-1998

Druk, depression og digte
Talrige er de mænd, der midt på livets bane har følt trang til at skrive deres erindringer. Nu er det lyrikeren F.P. Jac.

17-04-1998

Begrundelser for valg af denne roman

Niels V. Skipper Petersen
26-11-2008 kl. 09:37

Fordi digteren F. P. Jac er sin generations uovertruffent største sprogfornyer, hvilket han med denne bog også får demonstreret overbevisende som prosaforfatter.

louise
08-11-2008 kl. 12:47

Fordi F.P. Jac var frontfigur i en litterær revolution i en brydningstid. Fortælleren blev senere sig selv F.P. Jac 1998

Kommentarer

susanne jørgensen
13-04-2009 kl. 13:15

fantastisk underfundigt sprudlende formuleret depressionerne og f.p.jacs følsomme sind gør at "fortælleren blev senere sig selv" er en hyldest til livet. 12.4.2oo9.

Skriv en kommentar

Født 1955 i Glostrup som Flemming Palle Jacobsen.

F.P. Jac debuterede med digtsamlingen Spontane kalender-blade i 1976. Forfatterskabet er omfattende. Han har udgivet mange digtsamlinger både alene og og sammen med Asger Schnack og Klaus Høeck under fællespseudonymet Bandet Nul. Desuden har han skrevet børnebøger, radiospil og artikler.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner