Romanerne

Helt og heltinde

Af Hans Otto Jørgensen
2001

Stem på romanen

Køb romanen i

Er en kærlighedsroman om Ejnar og Ida, der i en enkel og renset form følger de to hovedpersoner inden de lærer hinanden og lykken at kende.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

De tavse i riget
Hans Otto Jørgensens ''Helt og heltinde'' er en helt bevægende lille roman, der tegner sine personer med fornem psykologisk sans og nænsomhed.

25-09-2001

Begrundelser for valg af denne roman

Henrik Tjalve
17-12-2008 kl. 14:47

Hans Otto Jørgensens er en dejlig forfatter som både skriver ud fra traditionen og er på omgangshøjde med nutiden. Han er heller ikke bange for at udfordre sin læser med sin diskurs. Mainstream er død - helt død, og tak for det.

Hanne Poulsen
24-11-2008 kl. 17:21

Fordi jeg synes jørgensen skriver fantastisk godt. Og også om livet på landet ud fra et realistisk udgangspunkt. Og ikke det romantiske udgangspunkt, der præger så mange andre. Desværre er der ikke så mange der kender forfatteren

Birthe Kobberø
08-11-2008 kl. 14:55

Ingen har , som Hans Otto Jørgensen beskrevet vilkårene for dansk landbrug i den periode , som bogen handler om . Hvor vi med Jens Smærup Sørensen - Mærkedage - er iagttageren , er vi med H.O. Jørgensen under huden på personerne .

Skriv en kommentar

Hans Otto Jørgensen (1954) Født i Vile Sogn, Salling og er landbrugsuddannet.

Han har skrevet romaner, novellesamlinger, kortprosasamlinger, hørespil og digte. Han har i en lang årrække været aktiv i arbejdet for en professionel, dansk forfatteruddannelse og har siden 2002 været rektor for Forfatterskolen.

Jørgensens romaner handler ofte om landbrugets og landbrugeres vilkår i en moderne verden. Romanerne er aldrig styret af plot eller andre opsigtsvækkende virkemidler, men af sanselighed, erindring og ufortalt følsomhed. Jørgensen skriver ikke socialrealisme, men han skriver solidarisk om almindelige mennesker.

Han har sammen med Jeppe Brixvold redigeret to antologier om og med dansk kortprosa. 28. januar 2008 modtog Hans Otto Jørgensen Kritikerprisen for romanen "Med plads til hundrede køer".

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner