Romanerne

Madonna-maleren

Af Jette Kjærboe
2001

Stem på romanen

Køb romanen i

I sommeren 1163 drager den italienske maler Antonio Fornaio til Skåne for at arbejde for den danske konge. Men ved et af skæbnens luner bliver han slået ud af kurs og havner i den lille sjællandske by Stenager. Her møder han den smukke Ingegerd, som er datter af den lokale herremand, og da herremandens kirke netop står for at skulle males, tilbyder han sin assistance. I dybeste hemmelighed indleder han et forhold til Ingegerd, mens han ustandselig finder på nye billeder, så han længst muligt kan blive i hendes nærhed. Men i en natlig samtale belærer gudinden Venus ham om, at det ikke er så lige til at forene kunsten og kærligheden.

Med fin sproglig sans og forståelse for middelalderens billedverden giver romanen et indblik i en overmodig kunstnersjæl, som flyver højt og ender med et frit fald gennem luften.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Kærlighed i Middelalderen
I et tysk kloster sidder en midaldrende munk og tænker med resigneret længel tilbage på sit livs store kærlighed. Man må formode, at han i alle de madonnabilleder, han maler - denne produktion er en vigtig del af klostrets indtægter - ser genskæret af den pige, han i sin grønne ungdom elskede og mistede.

06-07-2001

Skriv en kommentar

Jette Kjærboe (1943) Forfatter. Mag.art. i kunsthistorie.

Hun debuterede i 1986 med romanen Gennembruddet. Hendes litterære produktion omfatter desuden romaner som Kvinden i vinduet og Madonna-maleren (2001).

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner