Romanerne

Darling Jim

Af Christian Mørk
2007

Stem på romanen

Køb romanen i

Grænsen mellem mytologi og virkelighed er papirstynd i denne romantiske gyser. Det er historien om tre søstre, hvis kærlighed til hinanden er det eneste forsvar imod en mand, hvis forføreriske charme er farligere end det skarpeste sværd.

Jim Quick er uimodståelig. Da han ankommer til den søvnige irske by Castletownbere, vender han op og ned på alt. Han er en såkaldt séanachai, en skjald, som fortæller folkesagn. Alle bliver hvirvlet ind i hans eventyrlige verden, hvor ulve og riddere slås for både livet og kærligheden.

Samtidig bliver flere unge piger bestialsk myrdet i de byer, Jim har besøgt. Kun tre søstre, Fiona, Aoife og Róisín, fatter mistanke til hele byens darling, hvis fortællinger begynder at stemme lidt for meget overens med virkelighedens grufulde handlinger. De skygger ham og opdager, at han har meget mere end mystiske historier med i rygsækken. Der gemmer sig et væld af hemmeligheder, som strækker sig dybt ind i en skjult skov, hvor kun en ensom troldmand kender svaret på, hvem Jim egentlig er. Men derinde lurer fortidens ulve stadig.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Christian Mørk: Darling Jim
Christian Mørk er tilbage på sporet med en roman, som Stephen King kunne have skrevet på en god dag.

27-09-2007

Mørkets mysterier
Christian Mørk har berømte forældre, men han tror ikke på stjernestøvet. Han sagde farvel til Hollywood og springer nu ud som romanforfatter med en drabelig spændingshistorie om mørke kræfter, konspirationer, skjulte hemmeligheder - og kærlighed.

22-10-2006

Links

Christian Mørks hjemmeside (Engelsk)
Information på engelsk om forfatteren og lidt om hans bøger.

Begrundelser for valg af denne roman

Lone Steensig
31-12-2008 kl. 10:58

Christian Mørk kan skrive en rigtig god historie.

Pia A. Marlo
14-12-2008 kl. 19:02

Blander rigtig flot det eventyrlige og det mere jordnære. Rigtig godt persongalleri. Minder lidt om stilen i John Irwings romaner

Gitte Haaning Celebi
08-12-2008 kl. 07:30

En anderledes og både mørk og indimellem sjov bog.

Pernille Vilhelmsen
05-12-2008 kl. 15:55

Fantastisk fortaelling fra "flere personer". Spaendende historie - en bog, der ikke kan laegges ned, foer man er faerdig.

liselotte betz
01-12-2008 kl. 12:55

Fantastisk velskrevet, spændende og nervepirrende i den grad!

louise ellerbæk
27-11-2008 kl. 14:31

en fantastisk rejse ind i mørke sjæle. Vil ulven elske hende eller dræbe hende? jeg elsker fortællinger hvor flere stemmer flettes sammen for at udgøre historien, og Christian Mørk gør det så gnidningsløst og troværdigt, han fortjener bestemt opmærksomhed.

Mette Berggreen
18-11-2008 kl. 20:57

Jeg er knap færdig med den endnu - men super bog. Her bliver man nærmest draget ind i det lidt mystiske og sagomspundne Irland. Jeg må bare der over og opleve naturen og folkefæret.

Frank Sternberg
18-11-2008 kl. 13:49

Jeg blev helt vild med Christian Mørks første roman "De ti herskere", så jeg måtte straks have "Darling Jim" da den udkom. Det er sproget, intrigen og spændingen der griber mig, så jeg må læse bøgerne færdig, så snart jeg får dem i hånden. Han er bare god!!!

Anne-Mette V. Bornhardt
17-11-2008 kl. 17:30

Bogen er skrevet utrolig godt og formåede at fange mig, på trods af at den ikke falder ind under den genre jeg læste på det tidspunkt. Endvidere har den ændret den type bøger jeg foretrækker at læse, jeg er blevet mere åben for den slags bøger. Selve bogen er meget spænende, da den holder en fanget ved at dreje handlingen i en retning man ikke havde forestillet sig. Den måde hvorpå den lader en person fortæller andre personers historie er spænende og mere fangende end jeg havde troet.

Marianne B. Schmidt
16-11-2008 kl. 18:00

rigtig underholdende og spændende fra første side.

Danni Giørtz-Jørgensen
16-11-2008 kl. 13:03

Christian Mørk skriver intenst og fængende; det er lige så fangende som Dan Brown, men med meget mere nerve og hjerte bag. Dog er jeg uenig i nomineringen, for De 10 Herskere var om muligt endnu bedre fra Christian Mørks hånd.

Betty Thomassen
11-11-2008 kl. 08:17

Fantastisk skrevet, man bliver fyldstændig grebet med, der er masser af spænding og gys

Birgitte Seymour
09-11-2008 kl. 11:45

Helt ud over det sædvanlige fantasifuld og spændende. Dejlig fri for stereotyper i sine personbekrivelser og ikke begrænset af rigtige meninger eller politisk korrekte dagsordener. Ærlig og facetteret i sin menneskeskildring. Pointerne serveres i overraskende form medens spændingen tiltager. Christian Mørk spænder meget vidt og keder aldrig et øjeblik.

Camilla Brodam Thorsager
08-11-2008 kl. 21:16

Fantastisk spændende bog fra start til slut. Slet ikke til at lægge fra sig, når først man er begyndt. Der er krimi, eventyr, kærlighed og sex, hvad mere kan man bede om?

Lisbeth Maja Sørensen
08-11-2008 kl. 13:58

Christian Mørk har her skrevet en fremragende thriller/gyser om Darling Jim, som viser sig ikke at være den, han giver sig ud for. Jeg blev grebet af søstrenes ulykkelige skæbne, som deres tante udsatte dem for, på grund af hendes egen blinde kærlighed til Jim. Christian Mørk hører til blandt mine yndlingsforfattere.

Kommentarer

Anne-Mette V. Bornhardt
17-11-2008 kl. 17:30

Utrolig spændende bog jeg ikke havde troet kunne fange mig, men som har ændrede valg af læse stof. Mørk skriver fængslende og man har svært ved at lægge hans bøger væk, det gælder ikke kun Darling Jim. Mørk hører uden tvivl til blandt mine favorit forfattere

Skriv en kommentar

Christian Mørk er født og opvokset på Frederiksberg. Han er uddannet ved Marlboro College i Vermont og Columbia University i New York City, hvorfra han har en Mastergrad i journalistik.

Efter en årrække som filmproducent for Warner Bros. Pictures i Los Angeles og filmredaktør ved avisen Variety er han nu kulturskribent for The New York Times. Christian Mørk er forfatter til bøgerne De ti herskere (2006), Darling Jim (2007), Glemt (2007) og Skyggernes hav (2008). Han bor i Brooklyn, New York.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner