Romanerne

Langebro med løbende figurer

Af Bjarne Reuter
1995

Stem på romanen

Køb romanen i

En thriller om en syg seriemorder og hans kamp med fortid og nutid.

Jannik Olsen, kustode på Statens Museum for Kunst, er nygift, og alt tegner trygt og lykkeligt. Men så begynder en række uforklarlige mord at finde sted. Både politiet og Jannik mener, at sporene skal føres tilbage til Orson Kiel, en stor og bomstærk mand, der har været indlagt i mange år på et sindssygehospital, hvor Jannik var portør.

Med de to mænds forfølgelse af hinanden begynder en uhyggelig dobbeltjagt.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

I Reuters rige
Bjarne Reuter, der har en ny roman på trapperne, fortæller om bogen, skriveprocessen og det at fylde 50 år.

25-04-2000

Begrundelser for valg af denne roman

Karina Kroustrup
30-11-2008 kl. 23:01

Der er mange gode bøger nomineret. Det var svært at vælge. Det er v ca. 10 år siden jeg læste bogen, men min stemme falder alligevel på Bjarne Reuters bog Langebro med løbende figurer. Fordi bogen er vanvittig god og vanvittig uhyggelig. Jeg læste den, da jeg var på sommerferie. Ja, min veninde, som jeg var afsted med læste den også - faktisk læste hun den først. Og jeg husker tydeligt en aften, da det var blevet min tur til at læse bogen... hun var ved at flække af grin, for hun kunne se på mine øjne, at jeg var bange. Jeg lever mig godt ind i bøgerne :) Min veninde sprurgte hvor langt jeg var nået. Kommentaren til mit svar var blot; "så skal du læse 3 kapitler mere inden du falder i søvn"! Det er helt sikkert en af de bøger jeg skal have læst igen.

Benthe Bertelsen
18-11-2008 kl. 22:28

Bedre krimi er sjældent læst. Hårdrejsende. og stadig med Bjarne reuters glimt i øjet. Men hvor er "Løgnhalsen fra Umbrien" af samme forfatter? Den er endnu bedre.

Poul Lund Madsen
17-11-2008 kl. 08:50

Jeg valgte den, da jeg synes det var en god bog med en spændende og interessant handling

Maria Guldager Rasmussen
14-11-2008 kl. 13:26

Reuter skriver de mest formidable krimier - det tror jeg, mange har glemt!

Skriv en kommentar

Bjarne Reuter (1950) har siden 1970'erne været en af Danmarks mest produktive og læste forfattere.

Debuterede i 1975 med bogen Kidnapning, den første af de seks Bertram-bøger (1975-89). Bjarne Reuter skriver bøger for både børn, unge og voksne. Han er især kendt for ungdomsbøger som Zappa (1977) og børnebøger som Busters verden, som begge er filmatiseret til henholdsvis film og tv-serie.

Genremæssigt arbejder Bjarne Reuter inden for en bred vifte af både eventyr, historiske romaner, thrillere og mere realistiske, samfundsbeskrivende romaner. Han har vundet en lang række priser i løbet af sit forfatterskab, herunder De gyldne Laurbær og i 2005 BG Banks litteraturpris for middelalderromanen Løgnhalsen fra Umbrien (2004).

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner