Romanerne

Billedet

Af Klaus Rifbjerg
1998

Stem på romanen

Køb romanen i

En familie samles en sensommerdag i 1938 for at fejre mormoderens 90 års fødselsdag, og det går som det skal: man spiser og drikker, snakker og danser, glædes og skændes. Men inden festen begynder, foreviges alle på et slægtsfoto, der tages på den store plæne foran huset. Barnebarnet Morten, der er for lille til at deltage, fortæller om et døgn fuld af uskyld og skyld, kærlighed og irritation, idyl og truende krig.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Man skal levere det mere
Klaus Rifbjerg skriver tre-fire timer om dagen halvdelen af året, og fordi han koncentrerer sig 500 procent, når han gør det, bliver det til en del. I år har han 50-års-jubilæum som forfatter og kan se tilbage på flere end 100 forskellige bøger.

24-02-2006

Store Klaus
Klaus Rifbjerg, Danmarks mest produktive forfatter, fylder 70 på lørdag. Brunch satte ham stævne hos Gyldendal i Klareboderne, hvor han fortæller om at blive mistænkt for skatteflugt, om sine krige med Ekstra Bladet og om en såret sjæl.

09-12-2001

Idyl med dæmoner
Der er et stort, levende rum i denne roman. Den begynder i det ganske små, i et lille barns perspektiv. Så vokser den i vide dimensioner. Til sidst er den historie.

13-10-1998

Begrundelser for valg af denne roman

Claus Højmark
19-12-2008 kl. 00:21

Ingen har skrevet så meget så godt på dansk som Klaus Rifbjerg; her er et fremragende eksempel...

Jørgen Laursen
18-11-2008 kl. 16:39

Få behersker dansk som Rifbjerg

Leif Anker Hansen
09-11-2008 kl. 22:27

Sproget og intensiteten

Skriv en kommentar

Klaus Rifbjerg (1931) er en af Danmarks mest produktive og læste forfattere. Han er forfatter til både romaner, digt- og novellesamlinger, skuespil, hørespil og filmmanuskripter. Klaus Rifbjerg spiller en aktiv rolle i den offentlige debat og har desuden arbejdet som journalist på flere danske dagblade.

Debuterede i 1956 med digtsamlingen Under vejr med mig selv. To år senere udkom romanen Den kroniske uskyld (1958), som har fået klassikerstatus i dansk litteratur. Sammen med Villy Sørensen var han fra 1959-63 redaktør på tidsskriftet Vindrosen og blev i denne periode en af hovedskikkelserne i den danske modernismes gennembrud.

Genrediversiteten er stadig kendetegnende for Klaus Rifbjerg. Inden for de senere år har han deltaget i samtalebøger, udgivet erindringer og fortsat skrevet skønlitteratur. Han har i løbet af sit forfatterskab vundet en række priser, blandt andet De gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner