Romanerne

Setans porte

Af Grete Roulund
1995

Stem på romanen

Køb romanen i

I en sydøstasiatisk ø-republik, hvor franskmændene tidligere har foretaget eksperimenter, bl.a. med atomprøvesprængninger, som nu giver uhyggelige og ukontrollable resultater, styrter en tysk miljøgruppe under dramatiske omstændigheder ned i et ufremkommeligt jungleområde.

Udgået fra forlaget.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Mørkets mester
Grete Roulund kendte til druk, hustruvold, hærværk, gældsætning og den ægteskabelige klaustrofobi, både fra eget og andres liv. Og hun brugte det hele til med sin fantasi og indlevelsesevne at skabe troværdige figurer.

11-11-2004

Begrundelser for valg af denne roman

Jens Peder Nyrup
01-12-2008 kl. 16:47

På trods af, at jeg læser ret meget, er det den enste af de omtalte bøger, jeg overhovedet har læst.

kenneth krabat
12-11-2008 kl. 21:13

den bliver nok ikke valgt, men måske vi en stemme få den frem i lyset, hvor den bør være.

Janus Andersen
08-11-2008 kl. 18:07

Grete Roulund leverede næsten konsekvent bøger af internationalt format - hun skrev, så det var svært ikke at mytologisere personen bag ordene. Setans porte er det absolutte højdepunkt i forfatterskabet, en fortættet historie, der langsomt suger læseren ind. Om man kan lide den eller ej, er det svært ikke at blive påvirket af den. Det er en af de bøger, hvor jeg glæder mig til, at jeg har glemt detaljerne - så jeg kan læse den igen.

Kommentarer

Thomas ø.Aallmann
11-11-2008 kl. 21:42

Grete Roulund er en forfatter med et knivskarpt fokus på menneskets bestandige mulighed for at tumle ned til barbari og dyriskhed. På en for dansk litteratur sjælden set måde bliver hun en hårdkogt og barsk fortaler for den civilisation, der skærmer os med mure, der kan slides så tynde at man pludselig falder igennem og ud i mørket - mørket, hvor hundene venter men månen ler.

Skriv en kommentar

Grete Roulund (1946-2004)

Grete Roulund er født i Vanløse og har efter studentereksamen studeret forskellige fag: historie, litteratur, religion og veterinærvidenskab. I 1960'erne valgte hun at arbejde en periode i Albertslund med arkivarbejde og undervisning. I 1991 tog hun cand.phil-eksamen i filmvidenskab med speciale i Draculafilm.

Roulund debuterede i 1981 med bogen Verdito, som består af tre lange noveller. Hendes debutbog blev godt modtaget af kritiken. Nogle har sammenlignet hende med Karen Blixen og set træk af Somerset Maugham og Graham Greene i hendes bøger.

Hendes bøger befinder sig genremæssigt imellem triviallitteratur og thriller. De befinder sig inden for feltet gyser, krimi, science fiction, fantasy og horror. Temaer, som går igennem hendes bøger, er menneskers ondskab, epidemi og katastrofe, ligesom forholdet mellem offer og bøddel ofte er emne i hendes bøger.

Grete Roulund har modtaget et stort antal priser og legater.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner