Romanerne

Hengivelsen

Af Pia Tafdrup
2004

Stem på romanen

Køb romanen i

Pia Tafdrups første roman er en intens skildring af en kvindes hengivelse til kærligheden til en mand, som viser sig at være langt mindre engageret i hende end hun i ham.

Bogen begynder med en scene, som man først tror er en allegori: En kvinde klatrer over muren ind til naboen, går ind og indtager huset, som var det hendes eget. Kun langsomt går det op for læseren, at kvindens forehavende skal tages for pålydende, og at Pascha er brudt ind til naboen - en mand hun aldrig før har set.

Med Hengivelsen debuterer Danmarks store digter Pia Tafdrup som romanforfatter.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

En digters ordbøger
Det vil sikkert glæde det danske biblioteksvæsen, at den lokale bogbus var som en Aladdins hule for Pia Tafdrup, da hun var barn. Og selvom ordet "læsehest" er noget forslidt, bliver vi efter besøget i hendes private bibliotek nødt til at hæfte det på forfatteren, der i tirsdags modtog Søren Gyldendal Prisen.

15-04-2005

Mislykket debutroman
Pia Tafdrups første roman, en moderne elskovsroman, er aldeles umusikalsk og dog rungende. Et sted i Søren Kierkegaards højraffinerede roman "Forførerens Dagbog" skriver den forførende Johannes: »Jo mere Hengivelse man kan bringe ind i Elskoven, jo interessantere.«

06-04-2004

Links

Pia Tafdrups hjemmeside (Dansk)
Biografi, bibliografi, læseprøver, portrætter, filmklip m.m.

Begrundelser for valg af denne roman

Christina Tafdrup
04-12-2008 kl. 11:23

Jeg læste bogen blandt andet fordi den er skrevet af min svigerinde. Det er en rigtig god og anderledes historie. Jeg blev overrasket flere gange undervejs. Jeg troede for eksempel i starten, at jeg havde regnet handlingen (plottet) ud, men det viste sig, at der havde jeg taget fejl. Ved at læse den, vil man nok opdage, hvad jeg mener.

anton jensen
01-12-2008 kl. 11:59

hvad vil det sige, at være et (moderne) menneske? svaret er "hengivelse"

Kommentarer

Monica Tafdrup Notkin
02-01-2009 kl. 02:12

En absolut læsværdig roman - noget surrealistisk i handlingens udspring. Men hvis man accepterer at tage springet sammen med forfatteren ind i en fremmed have, så udfolder der sig en ny og overraskende verden.

Skriv en kommentar

Pia Tafdrup, f. 1952, dansk lyriker. Hendes billedrige poesi har udviklet sig fra registrerende sansninger af krop, eros og køn til udforskning af de store, universelle sammenhænge. Med debutsamlingen Når der går hul på en engel (1981) stod hun som en af frontfigurerne i den unge generations fornyelse af lyrikken. Hendes formsprog har rod i symbolisme og modernisme.

Hun modtog i 1998 Nordisk Råds Litteraturpris. for den store digtsuite Dronningeporten (1998). Hengivelsen (2004) om en erotisk besættelse er hendes romandebut. I 2006 modtog hun det Svenske Akademis Nordiske pris.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner