Romanerne

Den, der hvisker, lyver

Af Thorstein Thomsen
2006

Stem på romanen

Køb romanen i

Niels Ruel kommer i 1930'erne til København og får arbejde i en boghandel. Her bliver han ven med Flemming, en charmerende og handlekraftig ung mand. Men samtidig bliver Niels trukket ind i en kreds af mennesker, som sympatiserer med Hitlers tanker om et nyt Europa. Situationens alvor går op for ham, da Flemming melder sig til Østfronten.

Romanen følger Niels Ruel frem til 2005, hvor han som 85-årig vurderer sit livs vendepunkter i sit sommerhus i Rørvig. Vi følger hans buldrende succes som forlægger, hans betingede succes i kærlighedslivet - og hans sindrige forsøg på at forsone sig med sin fortid.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Tre kandidater til litteraturpris
300.000 kr. til Ida Jessen, Erling Jepsen eller Thorstein Thomsen, der alle venter på et gennembrud hos det brede publikum.

06-10-2006

Eksistentiel ekspedition
Ole Wivel - digter og indflydelsesrig forlagsmand - skjulte livet igennem en ungdommelig fascination af nazismen.

29-04-2006

Links

Thorstein Thomsens hjemmeside (Dansk)
Biografi, bibliografi og små anekdoter.

Begrundelser for valg af denne roman

Ole Bundgaard
29-11-2008 kl. 16:54

En god historie. Og sproget er stramt og præsist. Thomsen har øvet sig i mange år, nu er han en fuld færdig forfatter

Signe Risager
14-11-2008 kl. 11:00

Thorstein Thomsens bøger er alle utroligt dejlige, men den der hvisker, lyver er nok den bedste af dem alle. Det er spændende at følge Niels Ruels succes som forlægger samt hans knap så stor succes med kærligheden. Alligevel fascineres man af T.T.´s sprog, og så er det jo en stor fordel, at han også er morsom. En rigtig god bog.

Kristina Bendeke
14-11-2008 kl. 07:58

Thorstein Thomsen har ordene og sproget i sin magt. Han fortæller her en historie der ved hjælp af ord, får ens fantasi til at udfylde alle hullerne. For mig bliver historien tidsløs, da han i personkarakteristikken skildrer personerne således, at vi alle har mødt mennesker der vil træffe, har truffet, kan træffe den slags beslutninger. Den er suveræn.

Skriv en kommentar

Thorstein Thomsen er født 26.07.1950 og opvokset i Kgs. Lyngby.

Uddannet cand.mag i dansk og samfundsfag i 1982. Han har spillet rockmusik og levet af at skrive børnebøger, sangtekster til andre sangere, film, børnesange og i øvrigt optrådt for børn og voksne.

Han har modtaget flere priser for sit forfatterskab og var i 2006 nomineret til BG Banks litteraturpris og Weekendavisens ditto.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner