Romanerne

Chenlein og Schmidt

Af Georg Ursin
2005

Stem på romanen

Køb romanen i

En ikke helt almindelig krimi, der foregår i et foruroligende rum af fremmedgørelse og menneskelig tomhed. Chenlein og Schmidt er en kafkask mordhistorie for feinschmekere, skrevet af en mand der kender "Systemet" indefra.

Victor Chenlein, pensionist og storbyeremit, finder en morgen liget af en ung pige i en park. Politiet pågriber den formodede morder, som dog viser sig at være uskyldig og løslades. Derefter bliver der stille om sagen. Alt for stille. Victor Chenlein begynder at spørge sig for og kommer ad kringlede veje på sporet af den mægtige og magtfuldkomne embedsmand Hans Schmidt. En stor mand inden for "systemet", men også et usædvanligt modbydeligt menneske, som herser og regerer under et dække af tilsyneladende normalitet. Men er han også en mordernatur? Chenlein er i tvivl, så han opsøger Schmidt og konfronterer ham med mistanken, og så begynder mareridtet for alvor for den gamle mand.

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Advarsel fra en embedsmand
»Der er noget gådefuldt over offentlige administrationer,« lyder det fra Georg Ursin, der som 71-årig debuterede med en roman om magtmisbrug og korruption i det offentlige. Hans nye roman er en advarsel til landets karrierejægere.

02-09-2006

Drøm og mareridt
Den 71-årige Georg Ursins debutbog er en perle, en helstøbt læseoplevelse af de meget sjældne.

07-09-2005

Begrundelser for valg af denne roman

Birgitte franch
11-11-2008 kl. 21:49

Fordi jeg aldrig har læst noget lignende. Underspillet, tankevækkende, særegen og tilmed underholdende. Og så handler den om en noget helt almindeligt.

Skriv en kommentar

Georg Ursin debuterede i en alder af 71 år med kriminalromanen Chenlein og Schmidt.

Bag sig har han et liv som embedsmand i Centraladministrationen. Han er pensionist og bor på Frederiksberg i København sammen med sin italienske kone.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner