Romanerne

Skriverjomfruen

Af Mette Winge
1988

Stem på romanen

Køb romanen i

Forfatteren Charlotta Dorothea Biehl (1731-1788) er kort før sin død ved at skrive en ny og ubesmykket version af sine erindringer, som hendes fjender gerne vil have fat i.

Romanen er blevet genudgivet flere gange, og Mette Winge skrev den siden om til en stor monolog til skuespilleren Elin Reimer.  

Artikler fra Morgenavisen Jyllands-Posten

Brænder for Bang
Blicher og andre klassikere ligger altid i Mette Winges bogbagage.

25-06-2004

Hellere Griffenfeld end parkeringsvagt
Mette Winge føler herlig frihed, når hun skriver historiske romaner. Og læserne elsker genren. Forfatteren giver her sit bud på, hvorfor hendes historiske romaner sælger bedre end samtidsromanerne.

06-05-2003

Begrundelser for valg af denne roman

Martin Blak Jensen
12-11-2008 kl. 08:43

Fordi jeg tit en kold sommer aften har hygget mig med denne fantastiske bog. Jeg har selv opsøgt forfatteren for at gennem hulle hende/ham med mit gangstativ. Det er meget erotisk... Jeg er en stor buttet dame, med skæg... Jeg har den største,, BUSH! Simon elsker kirsebær vine, og dem har vi drukket kandevis af, i den gode stemning fra denne dejlige bog, ,,Skriver Jomfruen" ,, alt i alt er dette en dejlig bog, man kan få en god spiller til,, (Også selv om man er 96 år gammel dame med meget røvsved og hedder Martin Blak Jensen og spiller klarinet med røven)

Skriv en kommentar

Mette Winge (1937) er dr.phil. og har skrevet en lang række bøger om litterære og kulturhistoriske emner samt en række romaner, både for børn og voksne.

Mette Winge har bl.a. været ansat som lektor i litteraturhistorie på Bibliotekskolen, litteraturanmelder på Berlingske Tidende og Politiken og chef for Teater- og Litteraturafdelingen i Danmarks Radio.

"Skriverjomfruen" var Mette Winges skønlitterære debut.

Vind bogpræmier
Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Boghallen

Risskov Travel Partner